Boka behandling för nackspärr

BOKA

Nackspärr

Nackspärr kan kännas som ont i nacken med karaktär av akuta huggsmärtor vid rörelse, och kan vara orsakat av statisk felbelastning eller av drag över nacken. Det är rörelseinskränkningar i kotpelaren samt aktiva triggerpunkter som orsakar nackspärren.

Smärta i nacke och skuldra beror vanligen på en felaktig arbetsställning eller långvarig ensidig belastning. Man får främst ont i nacken i samband med att man vrider eller böjer huvudet åt något håll. Den mest akuta smärtan brukar avta inom några dagar, därefter ändrar ibland nackspärren karaktär och övergår i stelhet.

Behandling av nackspärr

Undersökning och behandling görs efter att noggrant kontrollera vilka muskler och kotor som inverkar till rörelseinskränkningen, och därmed smärtan. Behandling kan utföras med manipulation, mobilisering, stretching, strömbehandling eller akupunktur.

Kombination av olika behandlingsformer används ofta. I undersökningen ingår även ett neurologiskt status för att utesluta tillstånd som inte ska behandlas manuellt. Förutom manuell behandling hos naprapat krävs ofta att patienten själv förändrar sin arbetsmiljö och sitt sätt att arbeta. Kortare arbetspass med större variation är åtgärder som kan minska risken för att besvären återkommer.

 

Boka behandling för nackspärr

BOKA

Se fler symptom

Musarm

Läs mer

Bröstrygg

Läs mer